Mi-am cumparat pat de dormitor boxspring

Alegerea unui pat de dormitor trebuie să fie făcută astfel încăt să acopere toate nevoile pentru a beneficia de un somn odihnitor. Aici intra confortul, calitatea materialelor și dimensiunile acestuia.

În urmă cu câteva luni de zile căutam un pat pentru noul meu dormitor și nu știam ce să aleg; îmi plăceau paturile boxspring pentru că erau inalte, aveau 2-3 saltele și erau ceva diferit față de cele clasice.

După ce am căutat cele mai bune paturi boxspring, am găsit suficiente informații despre ele, iar în cele din urmă mi-am achiziționat acest pat boxspring. Pe lângă ceea ce am găsit pe internet, eu mai am de adăugat câteva informații utile despre aceste paturi boxspring, pe care te invit să le descoperi în acest articol.

Cum am ales cel mai bun pat boxspring pentru dormitor ?

Ce dimensiune alegem la patul boxspring ?

Alegerea unui pat boxspring trebuie să țină cont de dimensiunile disponibile în cameră, precum și de dimensiunile acestuia. În cazul meu, lățimea camerei îmi permitea achiziționarea celui mai mare pat boxspring, dar aveam limitări pe partea de lungime; paturile boxspring au lungimea standard de 200 cm.

Lățimea este variabilă, iar aici eu am ales varianta unui pat boxpspring de 180 x 200 cm. Am cosniderat că această dimensiune îmi va asigura un confort mare, un spațiu de relaxare suficient și dacă o să am un copil, acesta va putea dormi liniștit în spațiul dintre noi.

Recomandarea la alegerea patului boxpsring, din punctul meu de vedere este să alegi un pat cu lățimea minimă de 160 cm pentru două persoane și 140 cm pentru o persoană. De când am început să dorm pe pat, am cosntatat faptul că dacă alegeam ceva mai mic, aveam un spațiu ușor restrâns.

Pat boxspring cu ladă de depozitare – cât sunt de eficiente ?

Având un spațiu destul de restrâns în tot apartamentul, alegerea un pat boxspring cu ladă de depozitare dublă, a fost cea mai inspirată alegere. Având acest pat cu două zone de depozitare, tăblie înaltă de la sol, pot să îmi depozitez o sumedenie de lucruri, pilote, perne și chiar aspiratorul.

Nici nu mă puteam gândi la început, cât de multe chestii pot să îmi încapă în acest spațiu de depozitare; pur și simplu încat foarte multe.

Modelul de pat boxpsring ales de mine, are lateralele din pal dublu, iar fundul acestuia este dintr-o singură bucată de pal de 18 mm. Acest lucru îmi asigură o stabilitate a lucrurilor din ladă, dar sunt alte modele de paturi boxpspring care au fundul lăzii de depoziare din PFL, care este subțire și trebuie întărit sau sprijinit direct de pe podea.

Chiar și la acestea, lateralele sunt fabricate tot din pal, dar dintr-o singură tăblie; suficient de rezistente.

Sistemul de dechidere este cu arcuri, care mi se pare a fi cel mai util, fiindcă acestea se pot inlocui foarte ușor dacă prezintă urme de slăbiciune. Oricum, minim 5 ani nu voi avea probleme cu ele.

Pat bospring cu topper inclus – ce topper alegem ?

Cred că toate paturile Boxspring de calitate vin cu topper inclus. Acest lucru te scutește de o achiziție în plus a unui topper, deoarece acestea sunt destul de scumpe, în special cele de calitate.

Topperul are rolul de a prelungi durata de viața a saltelei, respectiv de a oferi celui care doarme pe el, un confort sporti și o poziție fermă a spatelui. De cele mai multe ori, topperul are o fermitate medie, funcție de modelul ales. Recomandarea mea este să folosești acest topper inclus, deoarece este foarte util, iar când simță că dă semne de oboseală, să îl înlocuiești cu unul nou.

Pentru paturile boxpring, grosimea unui topper poate să varieze între 3-5 cm și maximul la 10-15 cm. Dacă îți dorești să cumperi o saltea suplimentară, de 20-30 cm, se poate așeza fără probleme peste salteaua patului boxpsring.

Ce tip de saltea au paturile boxspring ?

Modelul de pat boxspring achiziționat de minare are saltea cu arcuri bonnel, acoperită cu ceva spumă și berete special. Per total, sunt foarte mulțumit și de salteaua simplă, deoarece împreună cu topperul, îmi asigură un somn de calitate, fără probleme.

Eu am ales patul boxspring cu cea mai tare saltea, adică cea mai dură; nu prefer saltele moi, care îmi deformează spatele și asigură o poziție ne-uniformă pe durata somnului; prefer ceva tare, drept și care să se muleze după corpul meu.

În această ordine de idei, recomand un pat boxpsring cu saltea medie spre tare și tare. Topperul amortizează perfect salteaua, pentru o poziție excelentă a spatelui. Sincer, cred că este cea mai bună combinați de ”saltele” pe care am dormit până acum.

Tăblie la patul boxpspring – ce modele să alegem ?

Referitor la acest aspect, pot spune că am ales o tăblie din material de tip catifea, plăcut la atingere. Există și alte tipuri de materiale, cum ar fi piele ecologică, pe care o recomand și eu. Materialul este durabil, iar asta pot să o confirm eu, deoarece am patul de câteva luni bune și nu am nici cea mai mică de uzură în zona capului.

Tăblia este acoperită de cele mai multe ori cu burete tip spumă, moale și cu diferite forme de design. În principiu, tăbliile sunt suficient de înalte, stabile și au sistem dedicat de rpindere pe cele două zone a patului. Asigură un spătar ferm, de calitate și moale în același timp.

Modele de pat boxspring pe care le recomand cu încredere

Pat boxspring cu spatiu pentru depozitare Sansa Pink Silver

 • saltea cu arcuri Bonnell 20 cm
 • calitate excelentă la materialele exterioare
 • cadrul atent realizat din materiale de tip PAL
 • rezistentă foarte bună în timp
 • modelul achiziționat de mine – testat
 • află prețul aici

Pat boxspring Saint Tropez Light Grey

 • raport preț calitate excelent – premium
 • tapițerie de calitatea I – rezisnteță maximă
 • topper inclus de 5 cm cu spumă T5
 • tăblia patului din lemn masiv
 • disponibil pe mai multe culori
 • află prețul aici

Pat Galia Boxspring Verde

 •  cel mai apreciat pat boxspring
 • asemănător cu paturile boxspring din hoteluri
 • pat boxspring cu 3 saltele bonnell
 • raport preț calitate foarte bun
 • prețul ușor piperat
 • arcuri Bonell 7 zone – premium
 • află prețul aici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.