Cum alegem cel mai bun patut pentru copil

Patuțurile pentru copii sunt un must-have în cazul în care urmează să vină pe lume cel mai iubit din familie: copilul. Fie că alegi să îl cumperi înainte cu câteva luni de zile, la amenajarea camerei sau după ce a sosit pe lume, pătuțul pentru copil trebuie să existe la fiecare familie.

Chiar dacă nu vei alege opțiunea să ăți culci copilul separat, deși este indicat acest lucru, achiziționarea unui pătuș pentru copil este foarte bună, deoarece îți va oferi un spațiu în care acesta va adora să stea. Eu mi-am cumpărat până acum, două paturi pentru copii mei, unui pentru baiat, unul pentru fată. Ambele le-am folosit până la 3-4 ani, funcție de cum au crescut.

În cazul în care nu știi ce patuț pentru copil să alegi, am decis să scriu acest articol în care am să îți recomand cele mai bune pătuțuri pentru copii cu vărsta de nouă născuți, până la 3-4 anișori. Mai jos, te invit să afli cum alegi cel mai bun pățuț pentru camera copilului, care sunt cele mai bune paturi și la ce să fii atent atunci când îl cumperi. Sper să fie cu folos!

Cum alegem cel mai bun patut pentru camera copilului ?

Pătuț pentru băiat și pentru fată

Patuțul pentru copil trebuie ales în rpimul rând după sexul acestuia. Dacă este băiat, recomand să alegi un pătuț cu caracteristici care pot fi asociate cu sexul masculin, iar la fete, pe cele care au trăsături feminine.

Este foarte importantă partea de design, deoarece patuțul trebuie poziționat în camera unde dorm părinții sau în imediata apropiere a lor.

Unde poziționăm pătuțul pentru copil ?

Este foarte bine să îl poziționezi lângă tine, pentru a fi tot timpul lângă el, pentru a fi supravegheat pe toată durata zilei. Copii mici pot face unele chestii în pătut și uneori se pot răni, dar nu prea sunt cazuri mult, pentru că paturile au fost special concepute pentru a nu se putea răni.

Eu mi-am montat patul fix lângă patul de dormitor, pentru a vedea și a fi sigur că sunt mereu aproape de el, atunci când plânge sau nu se simte bine. Contactul vizual cu copilul este esențial, iar asta se poate face prin grilajul patului.

Patuț pentru copii 0-3 ani din lemn sau PAL

Construcția patului nu face diferența foarte mare, deoarece ambele materiale sunt foarte bine gândite pentru a asigura un montaj rapid, fără personal specializat și pentru o siguranță maximă. Eu nu am avut nici un incident neplăcut cu paturile pentru copii, pentru că am ales cel mai bun patuț.

Eu am ales ambele paturi din material de tip PAL, fiindcă sunt mai ușoare, sunt rezistente și se pot accesoriza foarte mult. Au un design deosebit, calitatea este bună, iar rezistența patului în timp este foarte bună. Eu l-am montat singur, conform instrucținilor oferite la pachet.

Patuțurile din lemn pentru camera copilului sunt ceva mai scumpe față de cele din pal, dar au un design mai puțin plăcut. sunt mai robuste, dar nu văd o oportunitate în fața celor din PAL și nu se justifică banii oferiți.

De obicei, patuțurile pentru copii din lemn masiv, sunt cu design simplu, nu sunt transformabile și le recomand celor care nu doresc să își odihnească copilul în astfel de pătuțuri, decât ocazional.

Patuțuri pentru copii cu sertare mobile – transformabile

Avantajul real al paturilor de copii cu sertare mobile și tot felul de ușițe, este că se pot transforma foarte rapid, în zone de schimbat scutece sau de joacă. Toate accesoriile, pudră, scutece, prosoape, creme pentru piele, etc, se pot depozita foarte ușor în sertarele acestuia, ceea ce înseamnă că le ai mereu la îndemână.

Eu sunt foarte mulțumit că am ales un patuț transformabil, pentru că pot să schimb singur scutecul, fără să fie nevoie de ajutor suplimentar, direct în zona specială de pe pătuț. Nu mai am nevoie de un dulap suplimentare pentru a depozita toate cele necesare pentru un shcimb complet.

Mai mult de atât, paturile alese de mine au spațiu special de joacă, unde îmi pot pune copilul să facă 2-3 exerciții de mobilitate, funcție de vârstă. Pe lângă acestea, pot depozita o mulțime de haine pentru schimburi, pentru periaoda rece sau caldă. Deci, cu cât mai mult spațiu, cu atât mai bine pentru părinți.

Ce dimensiune să aleg la patuțul pentru copil ?

Recomandarea mea este să folosești un pătuț pentru copil, până la vărsta în care consideri că trebuie să aibă un pat mai mare. De obicei, până la 3-4 ani se poate folosi un pătuț pentru copil. După acestea, copilul crește și dimensiunile vor fi prea mici.

Eu am ales un pătuț destul de mare zic eu, pentru că am știut că trebuie să depozitez tot felul în el, iar copilul să aibă spațiu suficient de joacă, mișcare. Dimensiunea pătuțurilor alese de mine sunt de 180 x 80 cm, respectiv 160 x 75 cm. Erau dimensiuni potrivite pentru camera mea, fiindcă dormitorul are suprafață mare.

De cele mai multe ori, pătuțurile vin echipat cu sisteme de pături, saltele interioare special corite pe dimensiunea zonei unde se va odihni copilul. Dacă num îți recomand aceste tipuri de pături pentru pătuț, care le-am cumpărat și eu la unul dintre paturi. Mai jos am să îți arăt și patuțurile alese de mine.

Dacă alegi să mergi pe un pătuț mai mult decorativ, recomand unul de 120 x 60 cm ca și acesta. Este unul din cele mai compacte pătuțuri pentru copil, simple și cu design elegant, scandinav.

Cât de sigure sunt pătuțurile pentru copii ?

Eu zic să sunt 100% sigure, iar copilul nu se va accidenta în ele. Îmbinaările patului sunt foarte bine realizate, colțurile sunt atent rotunjite, iar saltelel incluse sunt groase, acoperă foarte bine suprafața de somn.

Grilajul patului este foarte mărunt, pentru ca copilul să nu poată să îți prindă mâna sau piciorul între ele. Eu nu am avut probleme de genul, dar se pot întâmpla, dacă alegi un pătuț pentru copii ieftin, de proastă calitate.

Un alt avantaj al pătuțurilor pentru copii

Unul din cele mai importante avantaje ale patuțurilor pentru copii, este că se pot accesoriza foarte ușor. Fie că alegi să pui jucării de tot felul, rotative, fie că alegi să pui o perdea elegantă, subțire pentru un somn odihnitor, pătuțurile se pot personaliza foarte mult.

Se pot monta o sumedenie de chestii interesante pentru copil, pentru a-l distrage în situații limită și pentru ca el să fie tot timpul cu zâmbetul pe buze. Eu mi-am personalizat pătuțul cu diferite materiale textile, jucării suspendate și lumini. Pentru fiecare pătuț, am montat cameră de supraveghere cu conexiune direct de pe teleofonul mobil. Am cumpărat aceste camere de supravehgere pentru copii.

Eu sunt foarte mulțumit de alegerea făcută, adică de a cumpăra un pătuț pentru copii, la vărsta fragedă de 0-3,4 anișori. Sunt mulțumit că m-a scutit de multe chestii, precum dormitul între părinți, schimbarea scutecelor și multe altele pe care nu le vei observa, doar atunci când a pătuțul lângă tine.

Cele mai bune pătuțuri pentru copii 0-3 ani

Patut transformabil din pal, pentru bebe Baby Cotton Alb

  Unul din cele mai apreciate modele de patuâuri pentru camera copilului. Este fabricat din material de cea mai bună calitate, atent finisat pentru a evita orice posibiliă accidentare. Echipat cu grilaj mărunt, pentru protecție sporită la copil.

Sertare retractabile, mânere din plastic și poliester, pentru durabilitate mare. Transformabil pentru pat de o persoană foarte ușor. Sistem de montare rapid. Află prețul aici.

Patut din lemn de pin si MDF pentru bebe Erik Alb

Cel mai simplu model de pat pentru camera copilui, fără sisteme de depozitare. Este perfect pentru persoanele care aleg să folosească puțin patuțul pentru copil și ocazional să îl odihnească în acesta.

Materialul folosit este lemnul de pin, foarte durabil, elegant și rezistent la acțiuni mecanice. Se poate folosi până la 3+ ani pentru copil, indiferent de sex.

Elementele sunt foarte bine imbinate, asigurând o protecție sporită la copil. Află prețul aici.

Patut transformabil cu sertar din pal pentru bebe Romantic Baby White

Modelul ales de mine pentru fetiță. Este cel mai bun pătuț pentru copii, deoarece are spațiu mare de depozitare. Mai mult de atât, este echipat cu un pat retractabil la partea inferioară, perfect pentru joacă, atunci când trebuie să schimbi scutecul.

Calitatea este premium, atent finisat și cu grijă proiectat pentru a preveni eventualele accidentări

Materialul folosit este PAL vopsit, recunoscut pentru durabilitate foarte mare în timp. Află prețul aici.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.